keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kulttuurikesän hulmahtelua Kaakonkulmalla

Vappupäivänä hulmahteli lämpöinen tuuli Kotkassa. Ja sehän tarkoittaa muun muassa sitä, että pian alkaa monimuotoinen ja tiivis kulttuuritapahtumakausi. Kymijoen Lohisoitto tarjoilee monipuolisen ja laadukkaan kattauksen erilaisia konsertteja klassisesta bluesiin myös Langinkoskella, Kuutsalossa ja Haapasaaressa. Varmasti jännittävä tilaisuus tulee olemaan Kirsi Kaulasen Pylväspyhimykset-veistoksen paljastustilaisuus 5.6.2013 klo 13 Puistotien ja Koulukadun risteyksessä. Kotkassa on veistoskatu, johon en ole vielä suht tuoreena kotkalaisena tottunut, tällaistakin vielä voi olla. Veistoskatu voi olla myös meditatiivinen kävelykatu ja keskustelun virittäjä ihmisille, jotka haluavat unohtaa hetkeksi arjen murheet.

Erityisesti minua kiehtoo kansainvälinen video- ja elektronisen taiteen festivaali 1.-20.6., joka läpivalaisee uusia taiteita, niitä jotka puhuttavat juuri nyt laajalti maailmalla ja Euroopassa. Tapahtuman ydin ovat useaan galleriaan levittäytyvät taidenäyttelyt. Esille tulee noin kymmenen taiteilijan teoksia mm. Suomesta, Hollannista, Israelista ja Saksasta. Hatunnosto järjestäjille jo nyt!

Ennen kesän seisahtumista ja tapahtumakauden syvenemistä on ehdottomasti käytävä Pyhtäällä Kesä-Heikin keskiaikamarkkinoilla 15.6., jossa osallistujat eivät seuraa tapahtumaa ulkopuolisina, vaan osallistuvat itse eläytymällä historialliseen kertomukseen Olof Magnuksenpojan saalis. Tarinaa kirjoittaa Taija Paju, ja se on luettavissa tapahtuman sivuilla. Ihailtavaa luovaa toimintaa tämäkin, voisi Kymenlaaksossa olla enemmänkin tilaa tällaiselle, ja aina kulloisenkin kulttuuriympäristön inspiroimana, omaperäisesti toteutettuna.

Että tällaista, kesälomaa odotellessa.

P.S. En saanut linkattua tapahtumia poikkeuksellisesti tähän postaukseen, ja tekeehän se toisaalta hyvää itse kullekin tutkailla ja löytää omaehtoisesti tapahtumia. :)

P.S.2. Miksi tämä keräelmä? No vaikka miksi. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa en osallistu Päijät-Hämeen tutkimusseuran perinteiselle kulttuuriretkelle siinä helatorstain tietämillä ja tunnustan, että jo nyt on ikävä. Mm. nämä hyvät tapahtumat lievittävät "ikävää" ja ehkä avaavat ikkunoita johonkin uuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti